Categories: Nieuws

Niek Schadenberg

Share
NPL

Jongeren krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt! Dankzij een genereuze schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij kan de Buzinezzclub de komende jaren nóg meer kwetsbare jongeren helpen succesvol te participeren op de arbeidsmarkt. Dat maakte de organisatie woensdag – tijdens haar kick off – bekend. Tijdens dit evenement vierde de Buzinezzclub de successen van jongeren die zij de afgelopen maanden heeft begeleid. Het gaat om kwetsbare jongeren die nu een baan of opleiding hebben gevonden of zijn gestart met een eigen onderneming.

Uit recente cijfers van het CPB blijkt dat ruim 200.000 jongeren in Nederland kwetsbaar zijn. Het gaat onder andere om jongeren met een uitkering, nieuwe Nederlanders die door een taalbarrière niet meekomen, MBO’ers die voortijdig het onderwijs verlaten en geen aansluiting vinden naar werk, maar ook jongeren die door een detentieverleden, beperking of andere oorzaak niet meekomen op de arbeidsmarkt. Veel van hen staan langdurig aan de kant en na elke crisis wordt deze groep groter. De Buzinezzclub werd in 2009 opgericht om deze jongeren te helpen. Zij kunnen kosteloos member worden en een professioneel programma vol training en workshops volgen, met thema’s als solliciteren, pitchen en talentontdekking. Deze methodiek is in 2019 tot ‘worldwide best practice’ benoemd en al effectief in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Utrecht en Eindhoven, waar jongeren kosteloos deel kunnen nemen.

Tijdens de kick-off feliciteerde wethouder Richard Moti de jongeren die recent succes hebben behaald en niet langer afhankelijk zijn van een uitkering. Moti: “De Buzinezzclub doet belangrijk werk en maken het verschil voor jongeren die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Het is geweldig dat ze met de investering van de Postcode Loterij dit werk de komende jaren voor nog veel meer jongeren in Rotterdam kunnen doen.”

Buzinezzclub vergroot impact dankzij schenking
Dorine Manson, managing director van de Postcode Loterij: “Bij de Postcode Loterij steunen we goede doelen die werken aan een wereld waarin iedereen mee kan doen. Ook kwetsbare jongeren, voor wie de Buzinezzclub het verschil maakt. Met de schenking die de Postcode Loterij dankzij haar deelnemers kan doen, kan de Buzinezzclub haar impact verder uitbreiden en nog meer jongeren helpen een plekje op de arbeidsmarkt te veroveren.” Eerder werd de Buzinezzclub al gesteund door Stichting DOEN, die in 1991 is opgericht door de Postcode Loterij om kleinere en nieuwe organisaties te steunen.

Leave A Comment

Related Posts